Αρχική Οινοποιείο Κρασιά Άλλα προϊόντα Επικοινωνία
 
 

Ο οικογενειακός όμιλος επιχειρήσεων Βαρβιτσιώτη αποτελείται από μια ομάδα εταιρειών που η κάθε μια τους έχει παράδοση πολλών δεκαετιών στο χώρο της οινοποιίας, οξοποιίας, ελαιουργίας και γενικά της εκμετάλλευσης των προϊόντων αμπέλου και ελιάς.

Η πορεία ξεκινά το 1965 στο Ζευγολατιό Κορινθίας από τον παππού Γεώργιο Βαρβιτσιώτη που δημιουργεί μια ατομική επιχείρηση οινοποιίας με την επωνυμία « ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ», με σκοπό την συλλογή, οινοποίηση, τυποποίηση και τελικά διάθεση στην αγορά της σταφυλικής παραγωγής της περιοχής του.  Μετά το θάνατό του το 1973 την συνέχιση της οικογενειακής επιχείρησης ανέλαβαν τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, Ευάγγελος και Ηλίας Βαρβιτσιώτης.

Το 1980 δημιουργείται μια μεταφορική εταιρεία προκειμένου να διευκολύνει την μεταφορά των προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Η εταιρεία διαθέτει ανοξείδωτα βυτιοφόρα φορτηγά.

Το 1985 επιστρέφει από την Γαλλία και ο μικρότερος γιος Μιχάλης Βαρβιτσιώτης, μετά την ολοκλήρωση εκεί των σπουδών του στην χημεία – οινολογία.

Από εκείνη την χρονική περίοδο η ανάπτυξη συνεχίζεται με πιο έντονο και δυναμικό ρυθμό.  Το 1986 δημιουργείται μια νέα μονάδα οινοποιίας στην περιοχή της Ασωπίας Θηβών και το 1992 αρχίζει η λειτουργία της οξοποιίας και της ελαιουργίας στο Ζευγολατιό Κορινθίας.  Το 1994 ολοκληρώνεται η κατασκευή μιας νέας μονάδας παραγωγής Τρυγικού Ασβεστίου στην περιοχή Μελιγαλά Καλαμάτας.

Ο όμιλος επιχειρήσεων Βαρβιτσιώτη με την δημιουργική και ανοδική του πορεία είναι οικογενειακή ομάδα επιχειρήσεων που στηρίζεται στην δύναμη, την συνεργασία και τις δημιουργικές πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν από την πρώτη γενεά Γεώργιο Βαρβιτσιώτη, συνεχίστηκαν από την δεύτερη γενεά τα παιδιά του και φτάνει σήμερα στην τρίτη γενεά τον εγγονό Γεώργιο Μιχαήλ Βαρβιτσιώτη, ο οποίος έχει αναλάβει και ασχολείται, με την βοήθεια, την στήριξη και τις γνώσεις του πατέρα του, με το νέο οινοποιείο στο Ζευγολατιό Κορινθίας και την ελαιουργία.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις, η τεχνογνωσία και η επιστημονική κατάρτιση, σε συνδυασμό με την παράδοση, την οικογενειακή μορφή της εταιρείας μας και κυρίως το μεράκι μας εγγυώνται την άριστη ποιότητα όλων των προϊόντων μας.

 
 
  gvarvitsiotis.gr   masmedia